Her er en række gode råd, som vi anbefaler:
- Lav klare retningslinjer for hygiejne og rengøring
- Sørg for, at jeres medarbejdere får den nødvendige instruktion og ved, hvad der bliver forventet af dem. (Skal de eksempelvis spise i hold i kantinen, selv afspritte bord, mus og tastatur efter brug og hvordan skal de forholde sig ved kaffemaskinen).
- De nødvendige værnemidler
- Håndsprit skal være tilgængelige for alle – og der bør stilles en god håndcreme uden allergener til rådighed.
- Medarbejdernes adfærd er vigtig
- Følg retningslinjer for hygiejne, rengøring og afspritning af hænder.
- Ryd op efter dig og hold orden på arbejdspladsen – så kan rengøringspersonalet komme til overalt.
- Vask hænderne eller sprit dem af ofte - det forebygger smitte.
- Brug værnemidler i overensstemmelse med de retningslinjer, som gælder på arbejdspladsen.
- Sørg for grundig og hyppig rengøring af kontaktpunkter
- Der skal afsprittes særligt på de kontaktflader, som mange rører ved - eksempelvis håndtag, håndvaske, gelændere, bordflader, tastatur og mus.
- Vær ekstra opmærksom ved kaffeautomaten og i kantinen, husk at vaske og spritte hænder.